ClickCease
close menu

Автомобіль напрокат або таксі – що вигідніше?

Робочі поїздки, відрядження, туризм або ж вирішення особистих справ – з якої причини вам би не знадобилося вирушити в інше місто без власного авто, на місці ви постаєте перед необхідністю пересуватися незнайомим містом. Авжеж, якщо у вас багато часу для вивчення громадського транспорту та його маршрутів, то дилема зникає, особливо, якщо вирішення ваших справ не має чітких часових рамок. У іншому ж разі варто подумати над тим, щоб оптимізувати свої часовитрати і максимально ефективно планувати справи. Основний вибір полягає між прокатом авто і послугами таксі, адже ціни на оренду авто стартують від 15€, що дозволяє планувати навіть обмежені бюджети.

Коли варто обрати таксі?

Пропонуємо вам ознайомитися з основними особливостями обох видів пересування, щоб за потреби ви могли без вагань обрати саме той спосіб дістатися з точки А в точку Б, який найкраще відповідатиме вашим завданням.

У яких випадках вам підійде таксі:

  • якщо ви маєте нечасті поїздки і не плануєте орієнтуватись на місцевості;
  • у разі, коли вам потрібно відразу доїхати від вокзалу до готелю;
  • якщо у вас небагато речей і ви цілком можете з ними ходити впродовж дня або того періоду, який вам знадобиться, щоб владнати справи;
  • якщо ви приїхали в невелике компактне місто, де не буде проблемою пройтися пішки;
  • у теплу пору року, коли погода дозволяє піші прогулянки.

Автомобіль на прокат: чому саме цей варіант?

У тому ж випадку, якщо ви приїхали у велике місто з обмеженим часом для вирішення поставлених задач і потребуєте мобільності та можливості самостійно планувати свій час (особливо в пікові години), а не залежати від наявності вільних авто в служби таксі, то вам варто розглянути варіант автомобіля напрокат.

Бюджет можна обирати, відповідно до можливостей та потреб, до того ж, якщо вам потрібне авто на більш тривалий період часу – тиждень або місяць чи навіть довше, – то вартість оренди при розрахунку на добу може суттєво знизитись. Що ще може повпливати на вартість? Клас та рік випуску авто і його технічні характеристики. Якщо простими словами – то чим дорожче коштує авто, яке ви хочете орендувати, тим вищою буде вартість його оренди. Але варіанти оренди можливі від 15€ і авто у вашому повному доступі весь час, на відміну від таксі. До того ж, сума оренди дорівнює лише кільком поїздкам на таксі, а за необхідності здійснювати часті поїздки по місту, користуватися послугами таксі обійдеться значно дорожче.

Важливою перевагою оренди автомобіля є можливість планувати весь бюджет наперед (адже ціна на послуги таксі може варіюватися від піковості часу замовлення та затребуваності авто, а також часу доби) і навіть замовити авто на потрібні вам дати, щоб бути цілком певними того, що потрібне авто буде доступним.

Якщо ваша поїздка вимагає пунктуальності у вирішенні поставлених перед вами завдань, то вибір очевидний і саме оренда автомобіля допоможе вам зекономити багато часу та оптимізувати витрати бюджету, а також гарантує крім мобільності, ще й цілковиту автономію. Вам не доведеться очікувати авто, воно завжди чекатиме на вас і головне – без доплати за простій.

Обрати таксі можна лише за потреби здійснити декілька поїздок. Тоді це не вдарить ані по гаманцю, ані по графіку. В іншому ж випадку і те, і те може постраждати. Авжеж, як ми й говорили, також важить і те, у яке місто ви приїхали та з якою метою, але автомобіль на прокат – це додатковий комфорт і спокій, можливість здійснювати покупки та автопрогулянки. Свобода дій без додаткових тарифів і лише погоджені витрати – це прокат автомобіля. Зважте всі “за” і “проти” та обирайте найкраще для себе в усіх сенсах!