ClickCease
close menu

Чим розважити дитину в подорожі на авто?

Пізнання навколишнього світу для дитини – процес цікавий, але енергозатратний. Особливо, коли мова йде про подорожі на автомобілі. Не кожен підліток, а тим паче малюк, витримає довготривале пересування на транспортному засобі, перебуваючи у статичному стані. Так, ви можете робити зупинки під час подорожі на авто, але це не матиме значного впливу на ситуацію. Що ж робити? Задача, яка постає перед батьками – це організація дозвілля дитини під час подорожі на автомобілі, підбір таких варіантів розваг, які будуть її відволікати і не дадуть нудьгувати.

Організація дозвілля дитини під час подорожі на авто за допомогою гаджетів

Для початку, варто звернути увагу на вік дитини, а вже потім на її вподобання. Дозвілля в авто має бути безпечним та повчальним, таким, щоб дитина не тільки весело, а й з користю проводила час. Більшість батьків обирають гаджети, як єдиний спосіб розваги у дорозі. Так робити не треба, адже, окрім формування поганої звички, дитина отримує значне навантаження на органи зору. Якщо ж і обирати телефон чи планшет у якості розважального методу, то треба заздалегідь продумати розважальну програму, яка включатиме  пізнавальні мультики та ігри. Підліткам буде цікаво переглянути новинки сучасного кінематографу.

Весело та корисно проводимо час в авто: як ще розважити дитину?

Усі діти люблять, коли їм приділяють увагу. Для цього батькам необхідно періодично підтримувати бесіду зі своїм малюком, цікавитися його станом. Також ви можете:

  • Співати разом пісні та вивчати їх. Підготуйте підбірку треків для дітей, які будуть актуальні за віком та вподобаннями.
  • Слухати аудіокниги та аналізувати прослуханий матеріал. Дитині легше сприймати аудіоматеріал, якщо при цьому, його зміст пояснює дорослий.
  • Вивчати вірші. Командна робота дозволяє це робити швидко і весело.
  • Грати у слова. Діти зможуть вивчити нові міста та країни, назви комах та тварин, водойм та пустель.

Також можна розважатися за допомогою ігор. «Хто побачить першим» – гра, яку дуже люблять маленькі діти. Усі присутні в авто мають шукати заданий предмет у навколишньому середовищі. Той, хто перший знайшов, і є переможцем.

Ще один оригінальний варіант розваги для дитини – чарівна торбинка з сюрпризами. Ви робите її самостійно, наповнюючи улюбленими смаколиками та забавками дитини. Даєте дитині завдання, і у разі її правильної відповіді, дозволяєте витягнути один із чарівних лотів.

Як бачите, варіантів корисного дозвілля під час поїздки на авто досить багато. Варто прикласти трохи зусиль і ваша дитина не матиме часу, щоб нудьгувати.

Перебуваючи на одинці з дитиною в авто, ви маєте змогу провести час у відвертих розмовах. Дізнайтеся, що турбує вашу дитину, про, що вона мріє, можливо, щось завдає їй болю. Швидкий темп сучасного життя не дає нам змоги побачити головне – своїх близьких людей, то ж не гайте час даремно, проводьте його з користю навіть під час керування транспортним засобом.

Про що варто пам’ятати під час подорожі з дітьми на авто?

Пригоди в дорозі можуть мати не лише позитивний характер. Тому варто з собою брати не тільки смаколики для дітей, а й провіант із запасом. Не забуваємо про теплий одяг і медичні препарати, а також про засоби від нудоти. Пам’ятаємо про те, що до салону авто можуть потрапити докучливі комахи, тому беремо з собою засоби від комарів та антисептики для оброблення чуттєвої дитячої шкіри.

Не так важко подорожувати з дитиною, як вам це здається. Головне – правильно налаштуватися та зібратися, використовуючи ряд наших цінних порад. Тому, не зволікайте, готуйтеся та насолоджуйтеся часом/ю проведеним зі своєю сім’єю під час подорожі.