ClickCease
close menu

Чим славиться Буковель?

Сьогодні Карпати, а найбільше – саме курорт Буковель – набули неймовірної популярності для відпочинку численних туристів з України та, щонайменше, суміжних країн: Польщі, Чехії, Угорщини. Звісно, найбільш привабливою складовою для них залишаються різноманітні можливості для суто зимових видів спорту – гірських лиж, сноуборду. А чим ще, окрім різноманітних лижних трас, славиться на весь світ наш, український Буковель?

Клімат і унікальна природа

За кліматом та облаштуванням місцевості Карпати близькі до популярних європейських гірськолижних курортів. Але, окрім спортивної складової місцевого відпочинку, сюди приїжджають просто заради оздоровлення. Адже регіон нараховує величезну кількість цілющих джерел, поряд з якими збудовані численні санаторії та пансіонати.

А останнім часом тут все більшої популярності набуває велосипедний та пішохідний туризм. Адже Карпати – це дика, нереально прекрасна природа, неперевершені краєвиди, що пробуджують бажання зайнятися саме цим видом активного відпочинку. Проте, цей напрямок перебуває, поки що на стадії розвитку та формування.

Особливості розташування

Курорт Буковель знаходиться на землях Карпатського національного парку, що розташований на території Івано-Франківської області, за тридцять кілометрів від міста Яремче. Одна з можливих причин популярності Буковелю серед іноземних туристів – можливість отримати високу якість сервісу за ціною, суттєво дешевшою за прайси іноземних курортів. Та звісно, унікальна природа в поєднанні з особливостями місцевого колориту додають відпочинку у Буковелі особливого шарму.

Безумовно, Буковель має деякі проблеми щодо якості автодоріг, обмеженої кількості готелів та стану інфраструктури. Проте, сьогодні він продовжує розвиватися та вдосконалюватися, пропонуючи щороку нові можливості для якісного відпочинку та туризму за будь-якої пори року.

Розваги для кожної пори року

Отже, всі знають Буковель, перш за все, як гірськолижний курорт. Та це зовсім не означає, що приїхавши сюди навесні або влітку, ви будете нудьгувати, не знаючи, чому присвятити свою відпустку. Адже для теплої пори року тут передбачені найрізноманітніші розваги, включаючи екскурсії, верхову їзду та навіть пейнтбол! Приємний, помірно теплий клімат дозволяє скільки завгодно прогулюватись пішки або їздити велосипедом, не страждаючи від несамовитої спеки.

Та, звісно, в зимову пору Буковель перетворюється на справжнє царство гірськолижного спорту. Адже на його території ви знайдете понад півсотні кілометрів лижних трас різної складності, до яких можна потрапити, скориставшись одним з 15 підйомників. Але звісно, лижами зимові активності не обмежуються. Адже саме тут ви можете нарешті спробувати щось таке, про що, можливо, давно вже мріяли. Наприклад, проїхатися на собачій упряжці, взяти декілька уроків фігурного катання. Отже, приїздити «як усі люди» взимку або насолодитися замріяною тишею літніх Карпат – вибір, що залежить, виключно від ваших уподобань.

Що подивитись?

Звісно, навіть якщо ви плануєте присвяти відпустку виключно розвагам, все одно, раніше або пізніше, забажаєте побачити щось цікаве. Відпочиваючи в Буковелі, обов’язково відвідайте Женецький водоспад, який залишається чарівно прекрасним за будь-якої пори року.

Інший, не менш знаменитий об’єкт, якого б, задається, самого вистачило б, щоб прославити місцевість – найвища гірська вершина України. Так, та сама Говерла, про яку в підручнику з географії написано. Отже, приїздіть до Буковелю. Навіть, якщо не сезон. Вам сподобається!