ClickCease
close menu

Куди поїхати на вихідні: найкращі локації біля Львова

Львів – одне з неймовірно красивих міст західної України, яке щороку відвідують тисячі туристів. Проте, зовсім поруч з містом є надзвичайно цікаві природні локації, пам’ятки історії та архітектури, музеї та численні оздоровчі туристичні бази.

Місто Жовква

Для того, аби доїхати зі Львова до міста Жовква, що іноді називають одним з семи див України, вам знадобиться не більше двох годин. Жовква, збудована відповідно концепції «ідеального містобудування», що панувала в епоху Ренесансу, приваблює туристів численними пам’ятками історії та архітектури, серед яких: старовинні брами міста – Зверинецькі та Галицькі, центральна Вічева площа.

Не менш цікавий для відвідування родовий Замок Жолкевських, що зачаровує вишуканою легкістю архітектурного ансамблю, величний храм Серця Христового та костел Святого Лаврентія. Якщо втомились та зголодніли, влаштуйте невеличкий пікнік на галявині в центральному парку або завітайте до одного з неймовірно затишних кафе – прямо на головній площі міста.

Турка

Бойки – одна з не надто численних народностей нашої країни – зі своїми особливими традиціями, діалектом та автентичною культурою. Та, звісно, столицею. Це – містечко Турка, що раніше мало більш величну назву Турка-над-Стриєм. І перше, чим вражає мандрівника Турка – надзвичайно красива архітектура, дуже багато парків та просто фантастичний краєвид, що відкривається звідси. Серед найбільш відомих історико-культурних пам’яток – церква Успіння Пресвятої Богородиці, Успенський костьол, а також – церква Святого Миколая, зведена з дерева.

Обов’язково відвідайте музей Бойківщини, адже тут просто неймовірна кількість цікавих експонатів, що розкажуть вам про традиції, особливості побуту та культурну спадщину бойків, яку вони дбайливо зберігають для нащадків.

Італійський парк в Підгірцях

Як би ви не уявляли собі село на Західній Україні, ваші стереотипи будуть докорінно зруйновані, варто вам навідатися до Підгірців. Адже замок та парк, що ви тут побачите, красою та витонченістю можуть сперечатися зі самим Версалем. Підгородецький замок, що збудували ще у XVII столітті, відмінно зберігся. Як і парк з віковими могутніми велетнями-деревами та газонами. Поблизу можна побачити декілька храмів, що історики також відносять до епохи Ренесансу.

Замок Доброміль

Зовсім неподалік від Львова можна відвідати класичний форпост – з високою кам’яною стіною, брамами, бійницями, вежами та фортифікаційними спорудами. Це – замок Доброміль, збудований у середині XVI століття. Локація, де знаходяться руїни замка, досить віддалена, знаходиться в горах. Отже, варто піднятися сюди, аби побути наодинці з собою та природою, насолодитися свіжим повітрям і фантастичної краси панорамами. Та, звісно, зробити декілька фото на згадку.

Грот Прийма

Чи знаєте ви, що неподалік Львова археологи знайшли одну з найдавніших стоянок неандертальців? Її виявили в одному гротів печери в Приймах. І це просто необхідно бачити! Футуристичний, майже інопланетний ландшафт, поєднання похмурих печер, нагромадження величезних брил каміння та зарослів дикого лісу – просто неймовірно атмосферне поєднання, яке точно не зможете забути.

Сподіваємось, що ваша подорож околицями міста Лева залишила винятково приємні враження та незабутні спогади. А великий парк авто для оренди у Львові дозволить вам обрати найзручніший варіант, щоб легко розв’язати проблему транспорту, зробити вашу подорож максимально комфортною.