ClickCease
close menu

Куди поїхати недалеко від Івано-Франківська

З урахуванням того, що багато хто з нас не має змоги подорожувати на великі відстані, варто знайти способи урізноманітнення власного відпочинку. Якщо ви проживаєте у межах  Івано-Франківської області чи поряд з нею, то вам буде цікаво довідатися про місця для особистого та сімейного відпочинку, які мають великий попит. Дістатися до них ви зможете навіть, якщо не маєте власного транспортного засобу. Для цього вам варто завітати у наш офіс по прокату авто, де кваліфіковані спеціалісти допоможуть вам з орендою автомобіля на ваш смак та можливості. Своєю чергою, ми пропонуємо вам перелік місць неподалік від Івано-Франківська, куди вам треба завітати.

Галицький національний парк

Безмежна територія Галицького національного парку – це чудове місце відпочинку для усієї родини. Понад 3 га парку будуть до ваших послуг. Ви зможете ознайомитися з рослинами та тваринами, що занесені до Червоної книги України. Але головною та цікавою зоною парку є Центр реабілітації диких тварин. Саме тут пухнастим підопічним  допомагають залікувати рани, а потім, якщо вони до цього готові, відпускають на волю, у дику природу. Завітати до парку можна кожного дня. Працює він з 09:00 до 16:00.

Галич і Крилос

На відстані 25 км від Івано-Франківська розташована стародавня княжа столиця. Першим місцем зупинки має бути село Крилос. У ньому ви можете побачити музей народної архітектури та побуту. Він належить до національного заповідника «Давній Галич». Саме у цьому музеї можна дізнатися, як виглядали предмети інтерʼєру та посуд з різних куточків Франківщини. У Крилосі є Княжа криниця та курган Галичина могила. Місцевість вражає своєю мальовничістю, поряд є ліс та річка, столики та альтанки для відпочинку відвідувачів, де можна випити кави та зʼїсти смаколики.

У Галичі усі першочергово вирушають подивитися на Галицький замок, що розташований на Замковій горі. Також тут є памʼятник Данилу Галицькому та стара церква Різдва Христового.

Маріямпіль

Село, що розташоване на березі Дністра на відстані 40 км від Івано-Франківська, вражає своєю красою. Містяни зробили його відомим завдяки відкриттю Біблійного саду, у якому представлено 25 рослин, що згадуються у Біблії. На Замковій горі можна побачити залишки мурів, з оглядового майданчика роздивитися прекрасні краєвиди місцевості. У самому центрі села розташована Церква Воздвиження Чесного Хреста. У церкві представлена копія чудотворної ікони, автором якої вважається італійський художник Джованні Антоніо Бацці. Цікавий факт – раніше у церкві зберігалася оригінальна ікона, але зараз її перевезли до Вроцлава.

Манява

Їхати до Маняви краще на авто, бо 40 км шляху не будуть легкими, проте вони варті того. Село розташоване серед мальовничих гірських пейзажів, справжньою перлиною якого є Манявський водоспад. З висоти 18 метрів падаючі струмені води вражають своєю природною грою. Озеро, що розташоване під водоспадом, оточене хвойним лісом. Кристально чиста, прохолодна вода та свіже повітря роблять свою справу – поїхати звідти ви не поспішатимете. Також варто завітати до Манявського Хресто-Воздвиженського чоловічого монастиря. Тут ви зможете побути у наодинці з собою, насолодитися тишею в далечині від цивілізації.

Івано-Франківська область – це осередок цікавих та яскравих місць для відпочинку. Варто приділити увагу кожному обʼєкту, дослідити його та закарбувати у памʼяті. Але спочатку, варто відвідати наш офіс по прокату авто. Бажаємо гарної подорожі!