ClickCease
close menu

Курорти біля Львова, куди можна поїхати влітку

Львівщина – це надзвичайна територія, що має помірно-континентальний клімат і цікава для відвідування в будь-яку пору року. Але особливо влітку, якщо ви сформували собі план-максимум і маєте намір відвідати якомога більше місць. Варто відзначити, що на території області є більше чотирьох тисяч (4000!) найрізноманітніших пам’яток – історії, культури, архітектури, курортних містечок та місць обладнаних для відпочинку, в тому числі й сімейного. Саме тому, вам може знадобитися автомобіль, щоб встигнути відвідати все і зробити це з максимальними зручністю та комфортом. Заїдьте у парк автомобілів у Львові, щоб обрати ідеальне авто для мандрівки за приємною ціною.

На Львівщині розташовані безліч курортів зокрема й оздоровчі, що найкраще відвідувати саме у теплу пору року, це, наприклад, Трускавець, Східниця, Моршин, а також курорти, що побудовані навколо джерел, відомих ще з XVI століття: Великий Любінь та Шкло. Тут на вас очікують мальовнича природа, кришталеве повітря та мінеральні джерела з унікальним складом, що допоможуть вам відновити фізичне та ментальне здоров’я.

Трускавець

За 9 кілометрів від Дрогобича в лісовій колисці розташований Трускавець. Один з найдавніших оздоровчих курортів, що відомий не лише мінеральними джерелами, а й також Гошівськими горами – найвищою точкою Трускавця, парком “Адамівка”, що є пам’яткою садово-паркового українського мистецтва, міні-зоопарком, дельфінарієм, водоймами та іншими видами культурних розваг та активностей, що допоможуть провести час на цьому курорті насправді незабутньо.

Східниця

Трохи далі, за 21 кілометр від Дрогобича, в мальовничому селі Східниця, розташований однойменний курорт. Тут є 17 джерел з різним фізико-хімічним складом, що сприяють у лікуванні безлічі захворювань. А вкупі з неймовірною природою та чистим хвойним повітрям Карпатського підгір’я, лікування приносить справді приголомшливий ефект. Також тут є унікальні пам’ятки, як замок-фортеця Тустань, що знаходиться неподалік, а також національний природний парк Сколівські Бескиди. Крім того, саме влітку в цьому регіоні відбувається безліч фестивалів на будь-який смак, тож спланувавши на той час відпустку, ви отримаєте незабутні враження від активного відпочинку.

Моршин

З 1878 року Моршин відомий як бальнеологічний курорт і до сьогодні є одним з найпопулярніших та найбільших в Україні. Санаторії тут розміщені у лісопарковій зоні, що допомагає посилити лікувальний ефект. Це невелике сучасне містечко з розвиненою інфраструктурою, що ідеальне для оздоровлення та відпочинку.

Що ще варто побачити під час відпочинку на Львівщині?

У час оздоровлення тіла не слід забувати також про те, що ви маєте безліч можливостей цікаво та з приємністю провести час та досліджувати неймовірні місця Львівщини, особливо, якщо ви все ж орендували авто. Архітектурні та історичні пам’ятки міста, як ми вже й говорили, можна відвідувати у будь-яку пору року, а влітку тут може бути спекотно і людно, тож краще зайнятися дослідженням мальовничих місць області. Наприклад відвідати заповідник Розточчя – первісні букові праліси, що зачаровують своєю прохолодою. Розташований у Яворівському районі ще з 1938 року заповідник перебуває під охороною всупереч історичним подіям.

Який би ви не обрали курорт для свого літнього відпочинку чи, можливо, просто базу відпочинку, яких також є безліч на Львівщині, ви зможете помандрувати областю та відвідати багато мальовничих і прекрасних місць, помилуватися, як витворами природи, так і рукотворними пам’ятками. Особливо, якщо у вас для цього буде власний (орендований) автомобіль.