ClickCease
close menu

Найкращі парки в Тернополі для прогулянки

Вирішили насолодитися чудовою погодою прогулятися Тернополем? Відмінний вибір! І туристам, що приїхали сюди через всю країну, і місцевим мешканцям це надзвичайне затишне місто відкриває найкращі локації для незабутнього відпочинку та яскравих вражень. До вашої уваги – добірка кращих місць, де можна відмінно провести час усією сім’єю, у великій компанії або просто побути на самоті з природою.

Тернопільський став

Якщо ви поділяєте думку, що найкращий відпочинок у теплу пору року може бути лише біля води, обов’язково приїздіть до знаменитого Тернопільського ставу. Це мальовниче штучне озеро, що розкинулось на площі майже 300 Га – одне з найулюбленіших місць відпочинку місцевих мешканців та гостей міста.

На його берегах прокладено декілька пішохідних маршрутів, прокладені затишні алеї, де можна отримати задоволення від прогулянки, зробити прекрасні фото на згадку. Якщо надаєте перевагу водним розвагам, скористайтеся нагодою та присвятіть час водній прогулянці, взявши в оренду човен, катамаран або скористайтесь туристичним катером. У затишних кафе та ресторанчиках на березі можна смачно пообідати або просто насолодитися чашечкою запашної кави.

Парк імені Тарас Шевченка

В самому серці міста розкинувся парк імені Тараса Шевченка, що відомий, як найбільший та найпопулярніший в Тернополі. Бажаєте тихих прогулянок на самоті? На вас чекають численні замріяні алеї, де навіть у літню спеку панує свіжість та прохолода. Для відвідувачів з дітьми тут обладнані дитячі майданчики.

А ось родзинкою парку Шевченка можна вважати літній театр, тож ви можете стати відвідувачем концерту або іншого культурного заходу.

Старий парк

Якщо вам до душі місця з історією та особливою атмосферою, обов’язково прогуляйтеся Старим парком, що був закладений ще на початку минулого сторіччя. Це дійсно дивовижне місце! Попри поступове вдосконалення місцевої інфраструктури, парк зберігає особливу, неповторну та чарівну атмосферу – завдяки дбайливо збереженим віковим деревам-велетням та особливим архітектурним елементам.

Проте, якщо є бажання присвятити час активному відпочинку, ви знайдете тут декілька чудово обладнаних майданчиків для тренувань на відкритому повітрі, а також – ігрові зони для дітлахів.

Гідропарк «Сопільче»

Ще одна з цікавих локацій Тернополя, що приваблює величезну кількість відвідувачів – гідропарк «Сопільче», закладений на берегах річки Серет. У минулі часи місцевість була заболочена, тож не надто годилась для прогулянок. Сьогодні це цілих 60 Га просто неймовірних, мальовничих краєвидів, де місцеві мешканці обожнюють прогулюватись, здійснювати пробіжки та кататися на велосипеді.

Для малечі у гідропарку також передбачено багато цікавого – величезна кількість різноманітних розваг, атракціонів, гойдалок. А якщо маєте при собі кошик з домашніми смаколиками, обов’язково відвідайте зону пікніків – імпровізований обід на свіжому повітрі додасть вам сил.

Звісно, вирушаючи у подорож до Тернополя, ви плануєте побачити якомога більше цікавого. Як встигнути реалізувати свої плани за вихідні? Чи можна спланувати подорож таким чином, аби дістатися кожного з  намічених пунктів швидко та з комфортом? Щоб не втрачати дорогоцінний час на пошук, завітайте у наше представництво прокату авто NamaRent в Тернополі. Обирайте комфортабельне авто та насолоджуйтесь чудовим відпочинком в паркових зонах та інших локаціях нашого міста.