ClickCease
close menu

Що варто подивитися в Івано-Франківську?

Галичина славиться неймовірної краси містами. Івано-Франківськ вирізняється  з-поміж них притаманним саме йому колоритом. Історичні памʼятки архітектури у поєднанні з сучасними креативними арт-об’єктами, комфортні парки та зони відпочинку, різноманітні заклади громадського харчування, що змусять вас набрати трошки зайвої ваги – все це чекає на вас у цьому славетному західному місті нашої країни. Не будем гаяти час та розповімо вам про усі цікавинки  у м.Івано-Франківськ, котрі ви обовʼязково маєте побачити на власні очі.

Бастіон

Це фортечна галерея, що була збудована у 1662 році. За проханням князя Андрія Потоцького спочатку була побудована фортеця, а вже у 2002 році біля оборонної споруди з’явився новий комплекс. В наш час для туристів відкритими залишаються тераса та галерея, на території якої розміщені кафе та ресторан, магазини з сувенірами, одягом та прикрасами.

Вірменський собор

Вірменський собор є памʼяткою архітектури національного призначення. Усі ми звикли, що біля кожного собору має бути площа, а тут її не має. Споруда собору розташована поміж житлових будинків. Величний Вірменський храм є яскравим прикладом архітектурних об’єктів у стилі бароко. Прикрашений скульптурами і фресками, він захоплює своєю красою. У наш час Вірменський собор має таку назву лише серед корінних містян, адже його офіційна назва – Покровський кафедральний собор, що належить до православної автокефальної церкви.

Ляльковий театр

Не забуваємо про дозвілля з діточками. Театр Марії Підгірянки ласкаво запрошує вас та ваших малюків на свої пізнавальні, яскраві вистави. Любов до мистецтва розпочинається саме з дитинства. Де ще ми маємо перейнятися справжньою українською культурою, пізнати усі її прояви, як не у театрі? Тож, приходьте, цікаво буде усім.

Міська ратуша

Івано-Франківськ завжди був містом, що швидко розвивається. Символом цього розвитку є міська ратуша. Були часи, коли міста, отримавши магдебурзьке право, мали створити свій магістрат, котрий і розташовувався на території міської ратуші. На жаль, ми можемо насолоджуватися спогляданням не автентичної ратуші, адже до нашого часу вона була 4 разу реконструйована, проте, це ніяк не впливає на її велич. Завітавши усередину ратуші, ви можете відвідати Краєзнавчий музей, в якому є багато цікавого. Зверніть увагу на представлену етнографічну частину колекцій з експозиціями одягу та предметам побуту жителів Прикарпаття.

Парк Шевченка

Між вулицями Гетьмана Мазепи та Чорновола розташований міський парк імені Тараса Шевченка. Зона відпочинку, що бере свій початок існування з 1896 року, вражає своїми масштабами та рівнем комфорту. Це чудове місце для відпочинку усією сімʼєю, бо тут розташовані майданчики, атракціони, кафе та головний об’єкт парку – памʼятник Тарасу Шевченко. Ви зможете насолодитися спогляданням рідкісних дерев та рослин, завезених з Америки, Польщі та Франції.

Фонтани

На Вічевому майдані розташований найбільший фонтан у місті. Він має вигляд великої чаші. У вечірні часи вражає грою струменів води, завдяки чому збирає біля себе багато містян та туристів. У Івано-Франківську є багато фонтанів, тож, якщо ви є поціновувачем грайливих водних композицій, вам буде на що подивитися.

Місто Івано-Франківськ – це місто контрастів, але контрастів зі справжнім українським колоритом. Сучасні реалії в поєднанні зі стародавнім історичним здобутком зробили свою справу: Івано-Франківськ – це місто, яким ми можемо пишатися. Тож, приїздіть та насолоджуйтеся комфортним та яскравим відпочинком на Галичині!