ClickCease
close menu

Топ 10 визначних місць Львова

Львів – це не просто прекрасне та колоритне місто, де все навколо вражає і захоплює. Це місто, куди хочеться повертатися знову і знову, щоразу відкриваючи щось нове для себе. І якщо раптом так склалося, що до Львова ви плануєте поїхати вперше, то ми підготували для вас ТОП 10 визначних місць Львова, що стануть гарним початком дослідження цієї української перлини.

Що варто побачити у Львові?

На першому місці – історичний центр Львова – Площа Ринок, яка стане чудовою відправною точкою вашої мандрівки. Тут можна помилуватися фонтаном та влитися в ритм міського і туристичного життя, відвідати невеликий ринок, придбати сувеніри, попити львівської кави і набратися сил та натхнення, щоб продовжувати екскурсію. Не забудьте роздивитися, адже навколо площі, що весь час була центром культурно-економічного та політичного життя Львова, зведено 43 будинки, різних стилів та епох. І також тут наша наступна точка розташовання: Ратуша.

У чотирнадцятому столітті Львів отримав Магдебурзьке право, що, крім економічних привілеїв, надавало йому також зовсім іншого статусу в очах іноземців. У той час за адресою пл.Ринок, 1 було зведено міську Ратушу. Сьогодні її додано до спадщини ЮНЕСКО і щоденно її відвідують сотні туристів, щоб побачити Львів з висоти пташиного польоту.

Ще однією такою ж високою точкою є Високий замок. Дуже мальовнича частина старого Львова, що є водночас найвищою точкою міста – 413 метрів над рівнем моря. Там перехоплює подих буквально – і від краси і від повітря. З Високого замку відкривається неймовірна картина – адже все величезне місто перед вами мов на долоні. І це безсумнівно той момент, коли слід побачити один раз, а не читати описи.

Згори на місто ми вже подивились і саме час звернути увагу вглиб, так би мовити, історії та в саме серце міста Лева – відвідавши підземелля гарнізонного храму святих апостолів. Саме тут є візуалізації міста різних епох у пластичних панорамах і навіть залишки будинків, у яких 500 років тому мешкали львів’яни. Натякнемо, що деякі з експонатів ще зберігають безліч таємниць і може саме вам вдасться їх розкрити?

Львів – місто контрастів і на противагу підземеллям скористайтесь нагодою прогулятися на свіжому повітрі та відвідати Шевченківський гай. Це невелике поселення, де зібрані старовинні хати (найстаршій понад 200 років) із західних регіонів України, а також церкви, школа та млини. Це надзвичайний досвід занурення в життя українського села декілька сотень років тому. А ще там дуже мальовничо і неймовірна природа – ідеальне місце для прогулянки будь-якої пори року.

На шостому місці будинок вчених, що допоможе вам поринути в атмосферу салону 19 століття і насолодитись вишуканістю та розкішшю столітнього казино. Якщо вам тут сподобалось, то сьома точка нашого списку також має вам припасти до душі – це бібліотека ім. І.Франка. Розкішна архітектура і просто фантастична колекція книг, що містить унікальні екземпляри. І щоб закріпити настрій духовного піднесення, радимо завітати у Львівську національну академію мистецтв, де представлені сучасні твори студентів академії, а також часто проходять виставки і авжеж екскурсії.

Дуже складно створити ідеальний список визначних місць у Львові, щоб він складався всього з десяти пунктів, адже Львів має сотні визначних місць. Як, наприклад, Львівський оперний театр – він зображений на двадцятигривневій банкноті. А також популярний і відомий як одне з найромантичніших місць Львова – палац Потоцьких, що є вишуканою пам’яткою архітектури з дуже цікавою історією.

Поїздка у Львів для кожного індивідуальна і після неї ви точно сформуєте власний список визначних місць.