ClickCease
close menu

Цікаві місця біля Львова: Золота підкова

Що ви маєте знати про Львівську область? Що це велична та красива територія з безмежним історичним надбанням. Львівська область славетна своїми архітектурними перлинами, а саме – замками. «Золота підкова Львівщини» – це славнозвісний маршрут найбільш видатними замками, котрий буде цікавий людям, що мають на меті ознайомитися з історією Львівського краю. Усі замки розташовані поблизу один одного, траєкторія їх розміщення нагадує дугу. Потрапити на екскурсію до кожного замку можна, скориставшись послугами туристичних компаній, що пропонують подорожі на автобусах. Також ви маєте змогу самотужки вибрати сервіс по оренді автомобілів у Львові й організувати подорож, згідно зі своїми вподобаннями.

Олеський замок

Понад шість століть Олеський замок є свідком того, що відбувається навкруги. В наш час він вважається найкінематографічнішим замком, адже на його території було знято понад 20 кінофільмів. Олеський замок вражає не лише своїм зовнішнім виглядом, але й кількістю експозицій всередині. Ви можете ознайомитися з іконами, скульптурами, гобеленами та портретами майстрів, що творили у XII-XIX століттях.

Підгорецький замок

На мальовничій Бродівській рівнині розташований Підгорецький замок, що надихає своїм архітектурним історичним надбанням періоду бароко та ренесанс. Замок є перлиною «Золотої підкови Львівщини», від його споглядання затамовує подих. Проте, ще більше вражень можна отримати від прослуховування містичних оповідей, що повʼязані з історією замку.

Золочівський замок

Неймовірно крутий Золочівський замок є музеєм-заповідником. Це замок, у якому найкращим чином збереглися старовинні захисні споруди. Бастіони, вали, міст та рів – споглядаючи за ними ви зможете уявити, які раніше були системи захисту. Золочівський замок невимовно гарний зсередини, на додаток, він найбільш функціонально вивірений. Мабуть, це один з найперших замків у Європі, що був оснащений системою каналізації.

Свірзький замок

Відвідавши Свірзький замок, ви зможете надихнутися романтикою ренесансу. Його виразна архітектура та дивовижні легенди справляють неабиякі враження на туристів. Довгий час замок був закритий для відвідування, навіть зараз для вас будуть відкриті не всі локації. Проте, це однозначно те місце, де варто побувати і насолодитися історичною спадщиною нашої країни.

Старосільський замок

Замок, що має багато секретів щодо точної дати його заснування. Також не відомо, хто є автором проєкту будівлі. Міцний Старосільський замок неодноразово витримував навалу турків, адже на його території зберігалися значні запаси Львівського арсеналу. Легенд та історій замок має також багато. Вам буде про що тут послухати.

Жовківський замок

Лаконічна за архітектурним стилем оборонна споруда вабить туристів з усіх куточків світу. На території замку ви зможете насолодитися оздобленням внутрішнього подвірʼя, завітати до музею та ознайомитися з представленими у ньому експонатами.

Костел Св. Йосипа

Належить до ЄГКЦ та функціонує за призначенням. Костел Св. Йосипа розроблений у стилі італійського бароко. У роки Другої світової війни він зазнав руйнувань – постраждав купол храму. Згодом ушкодження було ліквідовано. В наш час ви можете насолодитися архітектурою храму, придбати на згадку сувеніри у торговельних лавках, що розташовані поблизу.

Поморянський замок

Яскравим представником фортифікаційної архітектури епохи ренесансу є Поморянський замок. Гірко визнавати, проте, ця вагома історична будівля перебуває в занедбаному стані. Щодо її відновлення велося багато дискусій, проте до рішучих дій вони не призвели. Поморянський замок вартий того, щоб ви подивилися на нього, послухали про легенди, що ходять навколо цієї величної споруди.

«Золота підкова Львівщини» – це туристичний маршрут, що беззаперечно вартий вашої уваги. Корисні знання, нові враження, а головне – історичні висновки ви зможете зробити самостійно, споглядаючи за величчю та красою львівських замків.