ClickCease
close menu

Туристичний Тернопіль: що подивитися

Файним містом Тернопіль став не просто так. Це сталося, так би мовити, з багатьох архітектурних, історичних, та культурних причин. Тернопіль – це місцевість з об’ємною історією, адже в самому місті та на його околицях зосереджена майже третина усіх замків та палаців нашої країни. Подорож до цього славетного міста буде цікава не лише дорослим, а й дітям. Туристи різного віку та з різними смаковими вподобаннями зможуть надихнутися величчю міста, його красою, що проявляється у симбіозі історичних надбань та сучасних архітектурних звершень.

На що варто звернути увагу, перебуваючи у Тернополі? Де варто затриматися? Як організувати комфортний відпочинок з максимальним вмістом різноманітних локацій? Давайте розберемося разом.

Тернопільське озеро

Це дивовижна територія релаксу. Площа озера складає 2,89 кв.км., воно оточене мальовничими галявинами та розкішним лісом, є тут і комфортний пляж. Ви зможете зайнятися риболовлею чи плаванням, освоїти каякінг чи повеслувати. Окрім цього, можна найняти катер для прогулянки. На березі озера проводять концерти та фестивалі, тож у теплу пору року спектр дозвілля стає більш різноманітним.

Старий замок (Тернопільський замок)

Розташований на острові посеред озера замок, є найголовнішою туристичною принадою міста Тернопіль. Історія замку налічує понад 500 років. Впродовж цього періоду він зазнавав суттєвих архітектурних змін. До нашого часу зберігся лише головний палац, але і він вражає своїм масштабом.

Площа Театральна

Шанувальникам цивільного відпочинку варто відвідати площу Театральну, адже саме тут можна побачити багато цікавих історичних памʼяток, прогулятися по крамницях, скуштувати запашної кави чи насолодитися смачною трапезою у колоритних ресторанах української кухні.

Вознесенська кафедра

Православна церква у неоготичному стилі вражає своєю красою. Знайти її не важко, адже розташована вона у самому центрі міста. Будівля церкви цікава своїм архітектурним виконанням, висотою, що становить 22 метри та деталізацією усіх елементів, які є на її поверхні.

Гідропарк «Топільче»

Назва гідропарку походить від стародавнього поселення, на якому і з’явилося місто Тернопіль. Це досить молодий парк, але надзвичайно комфортний для різного роду відпочинку. На його території зосереджені водоспади та озера, тому влітку, навіть у спекотні дні, тут завжди приємно відпочивати. Є тут зоокуточок та атракціони, каруселі та казкові фігури, що будуть цікаві малюкам. Дістатися до гідропарку «Топільче» можна на громадському транспорті або ви маєте змогу переглянути авто напрокат в Тернополі та орендувати найбільш зручний транспортний засіб.

Сквер Тараса Шевченка

Славетне місце зустрічі усіх тернополян – це тристоронній годинник у сквері Тараса Шевченка. В усьому світі в нього є лише один побратим, французький годинник з трьома циферблатами, розміщений у місті Ам’єн. У сквері ви можете перепочити перед новими туристичними звершеннями, насолодитися смаколиками та напоями з кафе, що розташовані поблизу.

За кількістю кафе, ресторанів, кавʼярень та пабів, Тернополю не має рівних. Страви традиційної української кухні вражають своїм неперевершеним смаком та ціновою доступністю. Тернопіль – це місто, де без зайвих капіталовкладень ви не тільки весело, але й корисно проведете час у колі своїх близьких людей та друзів. Заздалегідь складайте основний маршрут подорожі, в процесі мандрівки трансформуючи його під свої бажання, і насолоджуйтеся сучасним відпочинком з величним історичним присмаком.