ClickCease
close menu

Замки Львівщини, які варто відвідати кожному туристу

Замки Львівщини – це глибоке історичне коріння України. Кожен, хто цікавиться історією рідного краю, знає, що будь-які економічні, політичні та соціальні події можна спрогнозувати, варто лише вміти опиратися на факти та навчитися їх аналізувати. По можливості, радимо вам не втрачати час та долучитися до вивчення історичних памʼяток нашої країни, що дасть вам змогу зрозуміти, наскільки циклічні періоди в історії. Замки – це німі спостерігачі історії, які ховають за своїми стінами багато таємниць, за допомогою яких ви зможете дійти влучних висновків та прогнозів.

Зробити процедуру вивчення замків Львівщини більш простою та комфортною можна, якщо скористатись нашим сервісом оренди авто у Львові. Подорожуючи на автівці, ви зможете витратити більше часу на споглядання замків, тримаючись окремо від екскурсійних груп, розробити власний маршрут.

Підгорецький замок

Замок, що вражав своєю архітектурою у часи  свого зведення, зараз також викликає захоплення у туристів. Подібний Версалю – це не гучні слова, а правда, адже створювався Підгорецький замок на вимогу коронованого гетьмана Речі Посполитої Станіслава Конєцпольського. Будували замок, як зону відпочинку, не рахуючи коштів та сил. Підгорецькій замок впродовж багатьох сторіч був найвідвідуванішою історичною памʼяткою у Центрально-Східній Європі. Однак, період з 1939 по 1990 роки був чорним для Підгорецького замку, адже московити зробили все можливе, щоб знецінити його історичну вагу. В наш час Підгорецький замок постає з руїн. Ви можете відвідати найпрекрасніший замок Львівщини, досліджуючи його будову та помилуватися краєвидами, що відкриваються на Бродівську рівнину. Поруч розташований великий сувенірний ринок.

Олеський замок 

Замок, що є найстарішим серед інших замків Львівщини, має історію, яка перевищує сім століть. Це ще й найтаємничіший замок, оскільки на його території періодично відбувалися пожежі, що знищували усі важливі історичні факти. В наш час на території Олеського замку можна послухати дивовижні історії про кохання короля Яна ІІІ Собеського та його дружини Ірини Казимири. Ви можете насолодитися спогляданням  ікон, скульптур, оригінальних предметів побуту та живопису XVI-XVIII століть. В дворі замку та парку розміщені старовинні гармати та скульптури.

Добромильський замок 

Замок, що буде цікавий справжнім поціновувачам історичних фактів. Попередимо, що Добромильський замок розташований далеко від Львова, і собою він представляє замок не в класичному розумінні, а оборонні споруди, але й вони варті вашої уваги. Тут збереглися руїни північно-західної частини, але й на них буде цікаво подивитися туристам. Прямуючи до Добромильського замку, ви зможете помилуватися краєвидами Прикарпаття, насолодитися чистим повітрям та тишею.

Свірзький замок

Свірзький або мушкетерський замок, розташований у мальовничій місцевості біля озера. Вже майже шість століть його історія цікавить відвідувачів, проте повноцінно функціонувати замок почав нещодавно, після того, як його було реконструйовано. Професійні гіди розповідають цікаві історії про становлення замку, часи його розквіту та занепаду. Саме у цій місцевості було відзнято багато відомих кінострічок, проходять різноманітні фестивалі.

Чому варто відвідати замки Львівщини? Там ви не тільки цікаво та корисно проведете вільний час, а й зможете впевнитися, який вагомий історичний потенціал має наша культурна спадщина. Зрозумієте, як важливо її оберігати від плину часу та важких подій. Бажаємо вам гарного відпочинку!